В първия ден от фестивала Дни на предизвикателствата 2015, феновете на планинското бягане ще имат възможност да се срещнат на живо със световната звезда Julien Chorier и националния рекордьор Кирил Николов – Дизела.

5-Julien-Chorier-photo-Robert-Goin

На 1 декември от 16:00 часа в Зала 3 на НДК ще се проведе среща с Julien Chorier и Кирил Николов – Дизела под формата на свободна дискусия с професионални бегачи и любители на планинското бягане. Дискусията е отворена за посещение и всеки желаещ може да зададе въпроси към двамата атлети. Julien Chorier и Дизела ще могат да разкажат за това как тренират, какъв режим на хранене имат, как се справят в трудни моменти, какво усещане имат по трасето и всичко, което ви интересува. Събитието е с вход свободен и регистрация не е необходима.

Julien Chorier e двукратен победител от Grand Raid de la Reunion, La Diagonale des fous (Франция), Hardrock Hundred Mile Endurance Run (САЩ), Ultra Trail du Mont Fuji (Япония), Madeira Island Ultra Trail (Португалия), Ronda del Cims (Андора) и други. Тази година бяга на Western State 100 в Калифорния и участва на UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc), но прекъсва поради контузия.
От своя страна, Кирил Николов – Дизела тази година успя да постави нов рекорд за скоростно преминаване на маршрута Ком-Емине, за 4 дни 13 часа и 5 мин. След първия си неуспешен опит през 2014 г., атлетът се справи повече от блестящо през август тази година.