“Като махнем емоциите и останат само фактите, те са много ясни и прости.” 4 дни 13 часа и 5 мин. За толкова време, с помоща на екипа си, Кирил Николов-Дизела успя да преминe разстоянието от 600 км с близо 17 000м положителна денивелация по билото на Стара Планина от вр. Ком до нос Емине.

Dizela_KomEmineКирил Николов – Дизела, който постави новия рекорд за скоростно преминаване на маршрута Ком-Емине, разказва на Дни на предизвикателствата какви са неговите предизвикателства към света и личността.
След като не се отказа от целта си, Кирил Николов доказа, че силният дух постига всичко. След първия си неуспешен опит през 2014 г., атлетът се справи повече от блестящо през август тази година.
Той подобри постижението на Божидар Антонов от 11 август 2015 г. с 23 часа, както и предишния рекорд на Любомир Палакарчев с близо ден.

“Дойде време на моето поколение да се изправи пред предизвикателството. Искам да проверя до къде се простира лимитът ми, колко силна е волята ми и дали мога да преборя чувството си за самосъхраниение.”

На Дните 2015 той ще представи и филма от миналогодишния опит за рекорд по трасето Ком-Емине – “Reach Your Limits”, през лятото на 2014 г. Това е филм не просто за бягане, а по-скоро за силата на човешката воля и търсене на вдъхновение за личните малки и големи победи.

 

Освен стръмните планински пътеки, проливният дъжд и лепкавата кал, Дизела трябва да премине през бариерите на собственото си съзнание, да преодолее дълбоки страхове, да приеме болката и изтощението. Докато не се изправи пред най-тежката дилема – да се откаже или да отиде отвъд границата на собствените си възможности.

Ком-Емине маршрут (от лична публикация на Кирил)

“Ком-Емине е най-дългият туристически маршрут в България. Той прекосява страната по билото на Стара планина – от връх Ком, чак до брега на морето.
Ком – Емине е истински маршрут – легенда. Носят се слухове за много рекорди – 5 дни, 7 дни, 20 дни. Сякаш с времето всеки измерва силата си и до колко е превъзмогнал инстинкта си за самосъхранение. Факт е, че обикновено разстоянието от 600 км и 14 600 м денивелация отнема около 20-25 дни. През август 2014 Кирил Николов-Дизела се опитва да постави нов рекорд: Ком-Емине за по-малко от 5 дни.
Най-важното обаче тук не е времето, което Дизела иска да постигне. Най-важно е пътуването, което ще му помогне да опознае себе си, да открие истинската си сила и това, което всъщност го движи напред. Защото излизайки от зоната си на комфорт, в планината, сред дивото, можеш да усетиш живота си по напълно нов начин.”

Галерия

Официален уебсайт: http://www.disl.bg/