В рамките на фестивала Дни на предизвикателствата 2015, френската звезда в планинското бягане Жулиен Шорие ще има специално дневно участие със символичен маратон в пределите на Витоша. 

Френският бегач е специален гост на 11-тото издание на Дни на предизвикателствата. Освен вечерна презентация за своята спортна и състезателска кариера, той ще участва в организирано бягане на Витоша, заедно с Кирил Николов – Дизела, в първия ден на фестивала. След бягането, ще се проведе дискусия с атлетите за феновете в Зала 3 на НДК, като част от дневната програма.

Julien Chorier Profile

Жулиен е роден шампион – неговата нестихваща отдаденост в спорта, последователност в постиженията и страст да побеждава заслужено му носят цяла поредица от отличия от престижни състезания на световно равнище: двукратен победител от Grand Raid de la Reunion, La Diagonale des fous (Франция), Hardrock Hundred Mile Endurance Run (САЩ), Ultra Trail du Mont Fuji (Япония), Madeira Island Ultra Trail (Португалия), Ronda del Cims (Андора) и други.

Шорие разказва за трудностите на Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB) – един от най-бележитите ултрамаратони в Европа (166км – Франция, Италия и Швейцария – 10 000м денивелация). През 2013 г, той завърши шести на състезанието (видео).
Тази година през август Жулиен не успя да завърши трасето поради травма, но се подготвя за 2016 г.

През последните месеци атлетът участва на състезания в Австралия – The north face1100, Utat Ultratrailatlastoubkal (UTAT) в Мароко, Ecotrail Funchal – Madeira, където заема първите места в категорията за мъже с отличителни резултати.

На UTAT в Мароко през октомври 2015, заема второ място, въпреки травмата от UTMB маратона. В Мароко атлетът среща някои затруднения с дишането, но се справя бързо и успява да финишира спокойно и дори да се наслади на гледките по маршрута.

 

Следвайте новите предизвикателства на Жулиен във Facebook и на личния му сайт.

11236557_925781970846160_6400306507485781477_o