In Gora показва историята на семейство модерни номади, впуснало се на далечно пътешествие заедно с тумба професионални райдъри, но също така е и документален филм със социални измерения, изследващ проблемите на околната среда. Мотивацията на семейство със силни екологични ценности, заедно с тази на група фрийрайдъри, посветени на опазването на планините, са перфектна възможност да бъдат поставени на дневен ред някои наболели теми на Балканите, между тях и кампанията за Пирин на WWF.

На борда на бившия американски училищен автобус, преоборудван изцяло в модерен екологичен кемпер, модерните номади Тим и Вал, заедно със скиорите и сноубордистите,  преследват пудрата по пътя си и преминават през Австрия, Словения, България, Македония и Черна Гора. Преживяванията им са далеч отвъд всекидневието на редовия фрийрайдър, не на последно място заради вдъхновяващите срещи с местните в различните държави.

 

 

*In Gora – името на филма идва от ГОРА на кирилица, но значението на думата е много повече от прост превод, разказват създателите на филма. Тази духовна дума се отнася към енергията, освободена от природата и се свързва с човека, който го е грижа за нея.