„През ранния август 2015 г. напуснах дома си с идеята да посетя Исландия.  Не се качих на самолет, нито използвах ферибот. Качих се на градския транспорт до Околовръстното и оттам, на последната спирка на автобус 54, моето пътешествие започна. Преминах на стоп през цяла Европа и след пристигането си в Англия, хванах полет към мечтаната дестинация, каквато бе островът. Там прекарах два месеца сам, в търсене на различни гледни точки, изследвайки различни емоции, поставяйки си малки и големи цели и опит да ги осъществя.  Придвижвах се пеша и на стоп, спях в палатка почти всяка нощ, изживях камари от незабравими моменти – заслужаваше си, Исландия оправда очакванията ми.“

Така започва разказът на Саймън, който преминава 9700 км с бюджет от 7 евро на ден и прекарва 57 нощи в общо 49 локации в „хотел под звездите“.

Пътуването за него, като много други неща в живота, е нещо невероятно, но най-вдъхновяващата част са двете основни цели, които си поставя с него:

  1. Живей с колкото може по-малко без да бъдеш лишен от необходимото, но остави ненужното зад себе си. Проповядвам нискобюджетното пътуване от много време и държава с висок стандарт като Исландия бе добра възможност да докажа теорията си.
  2. Споделяй: Независимо от средството, дали чрез фотография, видео, писане, илюстрация или разказ – събрах много истории и изводи, които смятам, че си заслужава да бъдат споделени.

*виж повече за проекта на Саймън ТУК