На 13.10.2015 се състоя тазгодишното състезание ‘Дребни срещу Старчета’ 2015 –  IV-то сърф състезание на БАЕВС, за първи път на Северния Плаж на Лозенец.  

11896494_821008317997077_2138062026915640756_o

Близо месец сърфистите дебнеха прогнозата за времето, за да уцелят чиста прогноза на beach break, предразполагаща за по-динамичен сърфинг с възможност за “крайно радикални трикове”. Своевременно, на 13-ти октомври сутринта времето предразполага състезанието да се проведе и организаторите от БАЕВС бързо събират желаещите за участие и съдиите.

След състезанието, един от членовете на журито коментира във Facebook:

“Искаме да поздравим от името на скромното жури всички замесени в това вълнообразно приключение, с това гмуркане в морската стихия! Организацията и карането по невероятните вълни на плажа на Лозенец бе поредното предизвикателство. Някои хора се затрудниха ,но показаха смелост и издръжливост в бурните води на залива с невероятно силно течение….идеята на организаторите бе да бъде прието предизвикателство, да се сменят условията от подредени и нормален размер вълни на Ахтопол към малко по-сериозен формат – вълните на Лозенец, където стила, подготовката и увереността на карачите се проявява най-добре…..именно това наблюдаваха и съдиите. Стиловете наистина бяха уникални, невероятна туба на Тони G , 360 на Коки и всички останали вълни, които Крис ЖЕЛЕЗНИЯ хвана, Васил и Макс със ЛОНГборд – показаха нивото на българския сърфинг в много добра светлина.…определено стила на Коки изпъкна и той уверено натрупа точки и симпатии у съдиите с неговите трикове от фристайлинга, стил определено способен да представи скоро българския сърф на световно или европейско ниво .Силно се надяваме подобни мероприятия да каляват културата и толерантността във всичките им аспекти и да дават на младите и старите възможност да се докоснат до идеята ,че няма невъзможни неща, ако полагаш усилия и постоянство…като нашите финалисти на таз годишното национално състезание по сърф Ахтопол – Лозенец 2015. Пожелавам на всички просто да карат и забавляват във и извън водата.”


Следните победители бяха излъчени по категории:

Longboard Open

1-во място: Васил Цанов – 7,8 точки
2-ро място: Alexis Greece– 6,5 точки
3-то място: Максим Йоцов Max – 5,2 точки

Surf Women
1-во място: Радка Петкова

Surf Men Open

1-во място: Никола Абаджиев Коки – 9,7 точки
2-ро място: Кристиан Саралиев Криса– 8,8 точки
3-то място: Avi Ben Yehvoa– 7,3 точки
4-то място: Тони Гогов- 5,5 точки

Отличия:

Най-добра вълна: Тони Гогов
Най-добър трик: Коки
Най-голяма вълна: Крис
Най-добър Wipeout: Жоро Италия

 Повече разкази за състезанието ще чуем на Дните 2015. Обещаха и видео материали. 🙂


За БАЕВС

Българската асоциация по екстремни водни спортове (БАЕВС), или още позната като BEWSA (Bulgarian Extreme Water Sport Association), е член на Международната сърф асоциация и нейни основни цели са подготовката и овладяването на всички екстремни водни спортове и по специално на спортовете „сърфборд”, “лонгборд” „уотърборд-уейкборд”, „скимборд”, „бодиборд”, „джетски” и „паделборд”,  от деца и възрастни.

БАЕВС се занимава още с  популяризиране на екстремните водни спортове у нас и разпространението им като средство за физическо и духовно развитие, и като средство за развитие на масовата физкултура. Асоциацията организира множество състезания и конкурси, гостувания на спортни дейци, технически и други специалисти в сферата на водните спортове.

 Очакваме ги на Дните 2015!

Официален сайт на БАЕВС: http://www.bewsa-surf.com/
Facebook: https://www.facebook.com/bewsasurf