Младите лекари от Академия Първа Помощ ще организират безплатен курс по оказване на първа помощ като част от дневната програма на Дни на предизвикателствата 2015 в зала 3 на НДК. 

SONY DSC

Като част от дневната програма на Дни на предизвикателствата 2015,  Академия Първа Помощ ще проведат три безплатни курса за основните правила, техники и умения при оказване на Първа помощ, така важна за всички любители на екстремните спортове, и не само. Всеки ден, между 1 и 3 декември, от 14:00ч, в зала 3 на НДК, ще можете да се включите в курса при предварително записване.

Курсът покрива теоретични и практически умения. Част от модулите са свързани с проверка на общото състояние на пострадалия, видове травми, височинна болест, дехидратация, хипотермия, снежна слепота, какво трябва да има в аптечката ни и практическо обучение как да окажете първа помощ.

Мисията на екипа е да предоставят по възможно най-достъпен, лесен, забавен и практичен начин всички онези умения и познания, които са Ви необходими, за да помогнете на вас, ваш близък или непознат изпаднал в беда.
Курсовете са подходящи за всички любители на планината, екстремните спортове и алпинизма, както и за всеки желаещ да усвои основни техники и познания, касаещи правилното оказване на първата помощ.

За отличените участници, ще има и награди осигурени от магазин “Стената”.

За записване за курса, попълнете регистрационната форма.

SONY DSC

SONY DSC

 

 

 

 

 

 


За екипа

“Академия Първа Помощ”  е създадена от трима енергични и симпатични млади лекари- Витан Витанов, Александра Шишкова и Владимир Стоичков. Всеки от тях има своето поприще и интереси, но онова което ги обединява е любовта към планината и екстремните спортове. Организирайки и провеждайки курсове по оказване на първа помощ, те целят да представят по лесен, достъпен и забавен начин всички онези умения и знания, които са ви необходими, за да окажете правилно и смело първа помощ, на всеки нуждаещ се от нея. Понякога от тях може да зависи човешки живот.

Витан е запален планинар и скиор. Работата му е в областта на коремната хирургия, но през студентските години фотографията се превръща в негово завладяващо хоби. Благодарение на нея успява да се докосне до много непознати и красиви кътчета из българската природа.

Александра е нежната половинка в екипа. Тя е стажант лекар, като интересът и е насочен към ските, силните преживявания в планината и бягането. Обожава киното, пътешествията, срещите и запознанствата с нови и различни хора.

Владимир е ортопед и травматолог. В негова голяма страст се превръща планината, като този сезон успява да се докосне до невероятната красота на Алпите и някои емблематични нейни върхове. Няма намерения да спира само до тук, като очаква с нетърпение всяко следващо планинско приключение.

Научете повече за тях на Facebook страницата на Академията.