Един предприемач – Luc Hardy (визионер) и хора на които той има доверие, тръгват по пътя на легендарния и неуморен англо-ирландски полярен изследовател Ърнест Шекълтън, който през 1914 г. – 1916 г., насред кризата породена от Първата световна война организира епична трета полярна експедиция. Същата  завършва щастливо за 22 мата участника, след почти близо 1 г и 7 месеца на оцеляване сред жестоките условия на Антарктида!
Деветчленният екип на американо – французина Люк Харди, ще се опита да намери останките на смазания от ледовете и потънал безследно Endurance. Оператор и режисьор е известният френски документалист Bertrand Delapierre. Филмът е отличен с множество межднародни награди от световни кинофестивали и продължава традицията на Дни на предизвикателствата да бъдат представени и автентини истории от света на океаните и най-недостъпните кътчета на планетата.

Люк Харди, родом от Бретан, е френско-американски гражданин, технологичен предприемач и инвеститор, автор, фотограф и филмов продуцент, ветеран изследовател-авантюрист и защитник на околната среда.

Харди е член на Клуба на изследователите в Ню Йорк, Дружество на френските изследователи и член на Кралското географско дружество. Като основател и основен спонсор на собствената си екологична организация Pax Arctica, Люк е ръководил няколко научни експедиции, пътувайки до отдалечени краища на света, за да повиши осведомеността за глобални екологични проблеми, особено за изменението на климата. Автор е на няколко книги.

Активен в технологичната индустрия повече от 30 години, той е ръководител на Sagax и основател на консултантската и инвестиционна фирма Sagax Development Corp в Гринуич, Коннектикут, САЩ.

Чрез своята медийна компания Sagax Entertainment, Люк е продуцирал няколко документални филма (The Pursuit of Endurance (2015), Arktika Incognita (2018)) и художествено-документален филм (The Seacrets – TBA 2021). Той също така е копродуцент на The Extraordinary Journey of the Fakir (2018) (2018 – реж. Кен Скот), Everything Separates Us (2017) (2017 – с участието на Катрин Деньов и Даян Крюгер). Той разработва няколко други филмови проекта, разкривайки екологични каузи и социални проблеми, вдъхновяващи решения и непреодолими промени.

Премиерата на филма за България ще бъде на 29.03.2022г. като част от програмата за първият ден на Дни на предизвикателствата.