Герхард Чернер, роден през 1976 г., пътува като журналист в областта на колоезденето от много години и така сбъдва мечтите си. Неговите вълнуващи репортажи от пътувания из планините и пустините на света са публикувани в много списания и книги. 

На сцената той разказва на живо за преживяванията си по света, неговите филми и начинания се представят на различни филмови фестивали. За него пътуването винаги е преди спортните му изяви, а краят на състезателната му кариера не се вижда. Като треньор по техника на шофиране и гид, той пътува по целия свят. Обучението му като механик на велосипеди му помага да бъде подготвен за всякакви ситуации. Освен това работи в областта на спортния маркетинг за Deuter и Alpina. Има опит и в други планински спортове. Всичко това прави възможни и най-смелите му велоекспедиции.

“Животът ми е по-скоро колекциониране на моменти, отколкото всичко друго.”

От планинските гиганти на Африка, през свещените вулкани в пустинята Атакама, от Чили до Планината на планините: К2.

ИЗДАНИЯ:

“Мечти за планинско колоездене”

Богато илюстрирана книга от 240 страници, издадена от Bruckmann Verlag. Десет необикновени приключения с планинско колоездене, които ще събудят жаждата ви за пътешествия и ще ви поканят да следвате собствените си мечти. Над 200 впечатляващи изображения от известния швейцарски фотограф на открито Мартин Бисиг впечатляващо документират преживяванията им.

“Под гумите на колелото”

Каракорум е един от най-зрелищните планински региони в света. Четири осемхилядника, включително К2 и безброй планини с височина +7000 метра са в непосредствена близост до ледника Балторо. В тази „тронна зала на планинските богове“ най-чест гост са алпинистите. Но какво търси там един планински велосипед? Герхард Чернер изследва тези уникални планински светове на две колела. Неговият уникален, разпознаваем и самоироничен разказ за това пътуване ни кара да се чувстваме  богато възнаградени.

Линк към страницата на Герхард Чернер ТУК