Няма спор – всички ние сме хора на водата. 90% от нас е вода, живеем на синята планета, а учените твърдят, че колкото по-близо до водата живеем, толкова по-щастливи се чувстваме. Новият филм на Patagonia – FISHPEOPLE, разказва точно за тези хора, чийто животи са неразривно свързани с предизвикателствата на откритите води.

Режисьор на филма е Кийт Малой, бивш професионален сърфист и сърф амбасадор на Patagonia, който проследява историите на няколко невероятни личности, посветили се на моретата и океаните. Сърфисти, плувци и рибари, бивш работник в мина и деца от рискови групи са сред героите на филма, които ни показват пречистващата сила на водата в съвсем буквален смисъл. Как се променя животът, когато се отдадеш на първичната стихия, и водата се оказва единствената среда, в която намираш себе си? Солените дълбини крият много повече от това, което виждаме, когато гледаме от брега.

Вдъхновяващите истории на хората, чийто живот е отдаден на моретата и океаните, вървят ръка за ръка с идеята за защитата на онова, което обичаме най-много. Защото това, което дава водата, е много – свобода, забавление, липса на ограничения, но най-важното – живот.

Осмелете се да се потопите в безкрайното синьо, оставете се на водата да промени и вас. FISHPEOPLE ще ви даде една непозната перспектива – отвъд ограниченията и очакванията, лежи дълбок, първичен смисъл, от който някога и ние сме били част. Той не е безвъзвратно загубен, само ние сме го забравили.