Кулите Транго в Каракорум имат особено място в историята на катеренето. През 1989г., катерачните легенди Волфганг Гюлих и Курт Алберт прокарват маршрута „Eternal Flame” на Безименната кула, който и днес се счита за мерило за ниво в катеренето (29 въжета, 685 м, категория 7с+ или дори 8а).

Този митичен маршрут е преминат свободно  (без да слиза от стената) едва през 2009 г. от братята Хубер, а през 2022 г. каталунецът Еду Марин, (ниво на катерене 9а), прави първото му свободно (без да слиза от стената) преминаване, като цялото начинание отнема на него, брат му Алекс и баща му Новато (на 70 години!) цели 28 дни, от които 10 дни буря, блокиран в палатката и лавина която помита лагера им.. „Ще съм вечно благодарен на баща ми и на брат ми. Без тях тази моя мечта щеше да остане невъзможна”.

Това е маршрут натоварен с история, произведение на изкуството създадено от легендите в катеренето Гюлих и Алберт. И името му приляга отлично, защото той е като факла предадена ни от предишното поколение.” А за него самия и възможност да се движи по стъпките на Гюлих, вдъхновение от детските години.

Продуцентът Guillaume Broust създава истински вълнуващ филм, в който наравно с катеренето я има и прекрасната семейна история на един баща и двамата му синове, приели заедно риска и предизвикателствата на катеренето по този гигантски стоящ къс скала, с връх на цели 6251 м н.в.

Безкрайният и величествен пеизаж на Каракорум, лишен от всякакво човешко присъствие, смразяващите гледки, вертикалността, лавините, и невъзможната за прогнозиране метеорология се разгръщат пред погледа благодарение на кадрите заснети от костеливите каталунци, Жирар, Бруст, но и колеги. Особено ценно е живото присъствие на братята Томас и Алекс Хубер и архивните кадри от 1989 та.

Колкото до музикалната картина, то тя е един равностойно значим аргумент да видите този великолепен филм, който стои достойно до най-добрите и честни филми създавани за биг уол катерене изобщо.