Тодор Спасов без съмнение е най-активният състезател у нас по височинни скокове във вода. На Дните 2015 ще покажем местата, на които се е състезавал, предизвикателствата пред които се е изправил и какви цели си поставя за бъдещето.

Занимава се със скокове във вода вече повече от 30 години и с височинни скокове от 15 години. Състезателната му кариера във височинните скокове започва през 2009 г., когато успява за първи път да отиде на височинно състезание.
През 2011 г. става част от Red Bull Cliff Diving сериите, а през 2014 г. е поканен да участва във FINA състезанията за световната купа и световно първенство.

Най-големият успех в кариерата му постига тази година, когато се класира на 11-то място в света на крайното класиране на Световно първенство по плувни спортове в Казан, Русия. Скокът му от 27-метрова кула го направи най-добре класиралият се българин в историята на шампионата.

37-годишният атлет е най-активният ни състезател по височинни скокове във вода в момента. Тази година той изпълни скокове от 27 метра от операта в Копенхаген, участва и в първите скокове, които Ред Бул организира в босненския град Мостар.

На Дните 2015 ще покажем различни негови участия и впечатляващи видеа:

Вижте снимки от 28 метровата платформа ‘Стари мост’ в Мостар, Босна: