AHP_0158 copy

Разказът на Александър Пенков и Теодора Маркова за красивите пейзажи от Алпите започва така:

“За 11-та поредна година, погълнати от страстта по белите върхове, поехме на път. Пътувахме отново на стоп, но и по въздух. Посетихме нови и предизвикателни масиви. В спектакъл от залези, мъгли и бури се потопихме в безвремието на алпийските дни и нощи. 
    Безкрайни долини, ледници, дълбоки пукнатини, скални гиганти и остри ръбове бяха нашите съседи и приятели. Поне така ги усещахме, въпреки че ни поставяха на изпитания. Даваха ни и радост и тревога, но преди всичко – много красота… Ветровете бранеха своите първенци и пътят към тях бе обгърнат в зима. Въжето ни бе неизменен спътник и почти не влизаше в раницата. Често сменяхме маршрута, поради промяна в условията, нова информация или непроходимия терен. 
   Но ето, че някак успяхме да се промъкнем и седем пъти да стъпим на високо. Познати или не, върховете оставаха поне за миг под краката ни, а за живота към тях, пътят, биваците, мислите, уникалните панорами, студените нощи и слънчево – ароматни утрини, ще ви разкажем в нашите „Алпийски Хроники“.”

Очакваме тяхното представяне на живо на Дни на предизвикателствата 2015, а до тогава, разглеждаме част от техните снимки.

Галерия