“Let’s start think about the balance between mankind and nature, let’s start cycle for recycle. “

10152010_758450690876890_5077964346121691707_nВ края на май тази година изпратихме смел екип от приключенци и изследователи на епичната велоекспедиция “Cycle for Recycle”, Само на велосипед Вячеслав и спътничката му Яна Меламед потеглиха от Аляска, за да стигнат чак до Аржентина с образователна цел – да популяризират колелото като екологичен начин на придвижване и рециклирането като щадяща природата практика. По време на Дни на предизвикателствата ще проследим до къде са стигнали в пътешествието, какво са видели до сега и как се развива техния Cycle4Recycle проект.

Cycle 4 Recycle е глобална инициатива целяща да подобри живота на планетата. Всички искаме да живеем в позитивно и грижливо общество, но за да го постигнем, всеки един човек трябва да повярва, че той е  важен за тази промяна. Без значение дали си индивидуален човек, или цяло малко общество, всеки с идея приложена в действие е добре дошъл да сподели своята мисия. Може да си съседът, който учи всички в квартала да хвърлят разделно, или да си човекът, който се включва в почистването на диви паркове и природа, или просто да си заменил колата с колело. Ние знаем, че всеки е пълен с идеи за по-добро бъдеще и искаме да видим всеки един в действие.

Нека да спрем да чакаме големите организации да сложат нещата в ред, време е ние да поемем инициатива.

Вячеслав разказва повече как стартира идеята:

До момента Вячеслав и Яна са преминали през: САЩ – Илинойс, Индиана, Охайо, Пенсилвания, Минесота, Аляска; Канада – Манитоба, Саскачеван, Алберта, Юкон;

Галерия Снимки

Следете ги във Facebook.
Официален уебсайт: http://www.cycle4recycle.com