Chronoception: ски и сноуборд приключение в безвремието на Киргизстан.

 

Филм на режисьора Гийом Бруст, базиран на оригинална идея на Томас Делфино. Продуцент: Picture Organic Clothing

Има хиляди начини да разкажеш история. Тази следва различен начин на преживяване на времето, което води нашите главни герои през 22-дневна експедиция в планините на Киргизстан. Следвайки стъпките на местния номадски народ и древния Път на коприната, Томас Делфино, Леа Клауе и Орелиен Ларди се впускат в приключение към едно от най-отдалечените и все още неизследвани кътчета в Азия: планината Кокшаал-Тоо.

Този отбор-мечта, подкрепен от легендарните високопланински водачи Hélias Millerioux и Жан-Ив Фредриксен, те се оказват захвърлени в свят, в който изглежда Времето и Пространството са застинали.

Има диви животни, разбира се, но също толкова диви са планинските пейзажи и метеорологичните условия. Времето се ускорява, когато приключенците се спускат и правят първите си завои от другата

страна на света, скицирайки зашеметяващи линии по наистина безупречни склонове. Това е едно много лично приключение,  съхраняващо Киргизстан и неговата култура в сърцата на всеки един от тях.

 

„Като съвременна легенда, създадена от местни музиканти, написали тази история в три действия, ние се потапяме в киргизката култура – номадски, шамански народ с ритуали на предците, с поглед към техния уникален начин на живот. Като ода за приключението, която ранните изследователи разказват чрез акварели в дневниците си за пътуване, срещайки се с по-широкия свят и неговите народи.“

Гийом Бруст