През 2001 г. Кралство Бутан създадева резервата за дива природа “Sakteng”, защитено местообитание от 253 квадратни мили за мигоите, известни на запад като Йети. Светилището е дом и на панди, снежни леопарди и тигри, но бутанците твърдят, че убежището е създадено специално за мигоите. Този изключителен регион отдавна е забранен за външни лица, но през април 2019 г. професионалните планински колоездачи Дарън Береклот, Кейси Браун и Кам МакКол са първите велосипедисти, които карат в този закътан край на Хималаите. Тяхното осемдневно пътуване в търсене на Йети ги превежда през някои от най-зашеметяващите пътеки на голяма надморска височина в света, като същевременно носи осъзнаване на страна, която базира своя БВП на „щастие“, а не на финансови показатели.

Докато по-голямата част от света вече не вярва в съществуването на Йети, много от планинските жители на Бутан твърдят, че това мистериозно маймуноподобно същество все още броди по най-отдалечените райони на Хималаите. Нетърпеливи да разберат за себе си, амбициозното трио се впуска в първата в света експедиция на място, през което никога не  е преминавано с велосипеди, в търсене на митологичния звяр.

За да преследват Йети, тези безстрашни момчета поемат на приключение високо в Хималаите, претърсвайки този отвъдсветски пейзаж за следи от неуловимото създание. Пътят им е изпълнен с опасности –  от стръмните речни клисури до суровите условия на екстремна надморска височина и физически лишения. Докато се справя с тези препятствия, екипажът започва да очаква неочакваното, тъй като всеки ден води от едно откритие към друго. Ще бъде ли едно от тези открития Йети?