След поредното си вълнуващо пътешествие из далечните земи пътешественикът мечтател Петър Ванев отново е у дома и ще застане на сцената на Дните на предизвикателствата, за да ви разкаже за последното си зашеметяващо преживяване по Апалачката пътека.

През 2017 г. русенецът прекоси Тихоокеанския хребетен път (ТХП) в САЩ и стана първият българин, преминал успешно планинския преход от Мексико до Канада с обща дължина от 4240 км. След извървените 6 000 000 крачки стъпалата на Moonshine – прякорът, който получава по време на ТХП – отново го засърбяват за нови километрични приключения и няколко месеца по-късно поема дългия път към дивната природа на Апалачката пътека. Избраният хоризонт не е случаен – Апалачката пътека заедно с Тихоокеанския хребетен път и Континенталния преход сформират мечтаната Тройна корона на САЩ по преходи на дълги разстояния, към която се е устремил младият пътешественик.

За три месеца и половина Moonshine навърта поредните 3500 км по продължението на Апалачката пътека, крачейки от планината Спрингер в щата Джорджия чак до планината Катадин в щата Мейн сред гъсти гори, стръмни склонове, бурни потоци и реки, дива и необятна природа с живописни гледки. Приключенията продължават до рождения му ден, когато достига крайната точка на прехода и е вече 2/3 коронясан, а в България се завръща с пълна раница с истории.

 

https://www.facebook.com/TripleCrownBulgaria/

https://www.instagram.com/peshovanev/