За 1086 дни експедицията Cycle4recycle измина 49,000 км. в Северна и Южна Америка. Екипа се състои от двама души: Яна и Слав. Със смехотворния си бюджет от 1000$, те стартираха от най-северната точка, свързана с път в Аляска и стигнаха до най-южната точка в Аржентина. От eкспедиция с благородна цел, това приключение се превърна в начин на живот, мислене и усещане. Проекта Cycle4recycle е свързан с проучване на изразходването на земните ресурси и превръщането им в купища боклук, както и промотирането на колелото като най-удобен и природосъобразен транспорт за града.

Пътуването на колело е различен вид приключение. Това е най-добрият начин да се сблъскаш с претенциите и капризите си, да се само-опознаеш и превъзпиташ. Най-сигурният начин да оцениш простите неща в живота и да се научиш на благодарност. Научаваш как да се грижиш за себе си и да оцеляваш. Разбираш, че когато е трудно просто трябва да продължиш напред, ако ще и срещу вятъра.

За толкова много дни могат да минат какви ли не мисли на човек, започнал да преоткрива значението на думата „свобода“. Но най-важната и скъпа от тях е „Света е прекрасен, хората са добри, а слънцето топли нежно, където и да си!“