В първия ден от фестивала Дни на предизвикателствата 2015, феновете на боулдър катеренето ще имат възможност да се срещнат на живо с легендарния британски катерач Ben Moon.

BenMoon profile2

На 1 декември от 14:00 часа в Зала 3 на НДК ще се проведе среща с Ben Moon и Тихомир Димитров под формата на свободна дискусия. Поканени са да участват професионални катерачи и любители на боулдъра, като всеки желаещ може да зададе въпроси към двамата професионалисти за техники, проблеми, предизвикателства и всичко, което вълнува един начинаещ или напреднал катерач. Събитието е с вход свободен и регистрация не е необходима.

Ben Moon е един от атлетите, които пишат историята и развиват спортното катерене не само на острова, но и в световен мащаб. Той е първият катерач успешно преминал 8C+ маршрут (по-късно категоризиран като 9A), минавал е боулдър проблеми в цял свят и има блестяща кариера като състезател, заедно с другия пионер на спортното катерене Jerry Moffatt. По-късно създава собствена марка за дрехи и аксесоари за катерене Moon Climbing и създава иновативна стена за катерене за трениране на сила, гъвкавост, ловкост и бързина, наречена Moon Board.

Ben Moon за Дните 2015