Вземи жълъд, засади жълъд. Зелена кампания на София филм фест, WWF България и ПРОЗРАЧНИ ПЛАНИНИ, за залесяване с Летен и Цер дъб.

Tabela_Solta na Zemqta

По време на последното фестивално издание на София филм фест, заедно с WWF България и ПРОЗРАЧНИ ПЛАНИНИ, се заражда зелената кампания „НЕ НИ БЕЗПОКОЙТЕ!”, чрез която стотици дъбови жълъди бяха раздадени, предназначени за отглеждане и залесяване.
По време на Дни на предизвикателствата ще продължим със зелената инициатива, като предизвикваме всички да си вземат жълъди от най-красивият ЧЕРВЕН ДЪБ и, разбира се, да успеят да го засадят. В дните отредени за предизвикателства ще откриете прекрасните жълъди на мястото където има знак „НЕ НИ БЕЗПОКОЙТЕ!”.
Кампанията е вдъхновена от последния документален филм на Вим Вендерс „Солта на Земята”, който разказва за живота на знаменития фотограф Себастиао Салгадо.

Повече за филма

„Солта на Земята” разказва историята на Себастиао Салгадо – един от най-талантливите фотографи на всички времена. Творбата разкрива живота на легендарния творец, пътуващ през различни континенти, следвайки ритъма на променящото се човечество. През и чрез обектива си, той става свидетел на едни от важните събития в историята на света, запечатва международни конфликти, глад, страховити кризи и масово преселение. Салгадо се впуска в откриването на девствените територии, на дивата флора и фауна, успява да улови с камерата си грандиозни пейзажи като част от един уникален фотографски проект – преклонение пред красотата на планетата, като сериозно застъпва темата за опазването на горите от изсичане и социалната отговорност по залесяването им.
Виж още: http://www.360mag.bg/posts/45275  

Продължи мисията на Салгадо

Открий табелите  

В пространството около фестивала ще намериш табели и  жълъди, които свободно можеш да вземеш. Там ще намериш и инструкции как да засадиш жълъда и да допринесеш за залесяването с Летен и Цер дъб у нас.