Залогът при биг уол катеренето е огромен, а “Перката на акулата” в Планината Меру може да се окаже голямата награда. Разположена на 21 000 фута над свещената река Ганг в Северна Индия, перверзно разположените препятствия на планината я превръщат едновременно в кошмар и неустоима цел за някои от най-сериозните катерачи в света.

През октомври 2008 г. популярните алпинисти Конрад Анкер, Джими Чин и Ренан Озтюрк пристигат в Индия, за да “се захванат” с Меру. Тяхното планирано 7-дневно пътуване бързо се превръща в 20-дневна одисея при минусови температури с изчерпващи се хранителни запаси. В рамките на 100 метра от неуловимия връх, както и при всички предишни опити –  тримата не успяват да постигнат целта.

С разбито сърце и победено, триото се връща към ежедневието си, където песента на сирената на Меру продължава да ги привлича. До септември 2011 г. Анкер успява да убеди екипа си да се събере отново и да се опита още веднъж да улови “Перката на акулата”, при още по-необичайни обстоятелства.

МЕРУ е историята на това пътуване, една експедиция сред най-суровите условия на природата и сложните вътрешни демони на всеки един от тримата и в крайна сметка – път към невъзможни нови висоти.

Фотограф: Джими Чин