Бързаме да се похвалим – Дни на предизвикателствата имат нов водещ!

Като всяко ново нещо, той е подправка със специфичен аромат, придаваща уникалния различен вкус на ястието 🙂 А то няма как да не е вкусно, когато в него е замесен Константин Таквор! Страстен любител на спортовете на открито и на вкусната храна, спокойно можем да кажем, че той събира в едно елементите на хубавия живот, към който всички се стремим. Да разберем повече от самия него как го постига и да го приветстваме на “Дните”!

Четете интервюто по-долу:

Ти стана популярен като готвач в Мастър шеф, а по професия си куклен актьор. Сега те виждаме в ново амплоа – водещ на фестивал за екстремни спортове, туризъм, приключения. Как ще се опишеш пред публиката на фестивала?

Като човек, обичащ приключенията. Обичащ предизвикателствата. Обичам да правя нещата със страст, хъс и много любов. И най-важното за мен е да се забавлявам.

Ходил ли си преди на Дни на предизвикателствата и какви са впечатленията ти?

Естествено, че съм ходил. Впечатленията са ми само позитивни, няма втори такъв фестивал, който да събира хората обичащи и практикуваща аутдор спорт.
Но все пак съм бил само публика, сега ще е съвсем различно и вълнуващо и честно – нямам търпение да започне.

Какво според теб отличава Дните пред останалите фестивали, кое е характерно и неустоимо за публиката?

Реално думата фестивал не е най-правилната за мен, това е “среща” на хора с много еднакви интереси, мисии и идеи. Хора, който могат да те вдъхновят и да ти покажат, че не съществува невъзможното, на всичкото отгоре на Дните често можеш и да си поговориш с тези хора, да си свериш часовника с тях, освен да ги гледаш на екрана. Дискусии, разговори, филми. Цялата атмосфера, всичко е много сплотено и някак си различно хубаво.

Как се запали по спорта и какво ти дава той?

От малък си обичам да се движа, аз съм от онези хиперактивните, които винаги     трябва да правят нещо, та спорта ми даваше точно това- да се движа непрекъснато. Спортувайки си почивам, поддържам фигура, грижа се за здравето си, пътувам, медитирам. Пък и след добра тренировка, независимо какво спортуваш, трябва да се наградиш с нещо вкусно.

Какво обичаш да похапваш по време на спорт? Придържаш ли се към някаква специфичен хранителен режим, особено когато спортуваш?

Нямам режим. Обичам да се храня здравословно и редовно. Закусвам, обядвам, вечерям и гледам да ми е вкусно. Спортувам леко гладен, но не на празен стомах.

Имаш ли планирани някакви пътешествия за тази година или спортни постижения?

Вече бях в Доломитите в Италия, въпреки че нямаше сняг, колкото се изсипа точно тогава тук беше уникално, също и много красива, пък и каква пица правят. А за лятото искам да наблегна повече на някой воден спорт, бих се върнал в Португалия или някъде, където е подходящо за хавайски сърф. Много ми хареса и ми се кара отново. Иначе, колкото повече пътувам, толкова по-добре.

Имаш ли любими спортисти или атлети, които са те вдъхновили и които следиш?

То е като с храната, филмите и музиката. Нямам любими. Обичам да опитвам нови неща, да експериментирам. Естствено всеки спорт и всяка манджа си имат майстора. И респект за всички, които се занимават със спорт… и кулинария.

Ако можеш да опишеш любимия си спорт като ястие, какво е то и защо?

Обичам да ям всичко и да пробвам да сготвя всичко. Със спорта също съм така, когато нещо ми хареса го пробвам, или ми е вкусно или не е моето, което не значи, че не е специалитетът на някой друг. Но всичко е като готвенето със сезонни продукти За всяко време си има ястие и спорт.

Важното е да се “яде” с мярка и да ти е сладко.

Очакваме ви между 29 и 31 март за три сладки “Дни на предизвикателствата”!