През лятото на 2015 г. четирима българи атлети-аматьори взеха участие в едно нетрадиционно предизвикателство – да изминат 682-та километра на веломаршрута “Дунав Ултра” редувайки бягане и колоездене. За целта те трябваше да пробягат 40 километра, а останалите 642 км да изминат карайки велосипед – всичко в рамките само на 48 часа. Събитието, предизвика интереса на национални и локални медии с каузата си – популяризиране на Дунавския регион и велотуризма в страната.
За кампанията:
Дунав Ултра 3: River Monsters е трета поред кампания в подкрепа на веломаршрута Дунав Ултра. Кампаниите стартират през 2014 г. първоначално, като лично предизвикателство, но впоследствие прерастват в кауза, която намира широк отзвук и вдъхновява стотици, които вярват в потенциала за развитие на велотуризъм по поречието на река Дунав.

Тазгодишното предизвикателство ще бъде представено от създателя на веломаршрута Борис Бегъмов, фотографа Анастас Търпанов, документирал изпитанието в кадри, режисьора на филма Траян Велев и Радост Пенева – координатор на кампания Дунав Ултра 3: River Monsters.
Официален сайт:
http://dunavultra.com/