Регламент

Традиционният фотографски конкурс в рамките на „Дни на предизвикателствата“ стартира на 21-ви септември 2016 г. като тази година темата е:

Да докоснеш непознатото – Човекът и Природата

Връзката между човека и природата е едно от онези неща, които не просто ни дефинират като хора, но и ни моделират като творци, като новатори, като търсачи на новото, недокоснатото и непознатото.
Именно тези артистични търсения ни вдъхновяват за един конкурс, който да провокира разкриването на онази девствена и непристъпна красота, която макар че често е далеч от очите ни, винаги е близо до сърцата на всички нас като фотографи, пътественици и като хора въобще.
Темата е безгранична и не бихме се наели да я ограничаваме с примери. Това което искаме е да намерим моменти, в които взаимодействието на човека и природата е повод за раждането на нещо красиво и доказателство, че присъствието на единия, не изключва съществуването на другия, а напротив.

 Участвай!
Очакваме вашите предложения!

Условия за участие:
Конкурсът е отворен и право на участие в него имат всички фотографи – любители и професионалисти. Представените за участие фотографии трябва да отговарят на темата на конкурса. Всеки участник в конкурса има право да качи общо до 5 снимки, като следва да притежава всички авторски права върху снимките, с които участва .
Регламентът допуска предоставените снимки да са участвали и в други фотоконкурси, но не трябва да са вече награждавани.

Технически изисквания:
Кадрите трябва да бъдат с не по-малка резолюция от 3000 пиксела по-дългата страна.
Формат: jpg
Фотографиите се качват директно на сайта predizvikatelstva.com като се попълва допълнителна форма с информация: трите имена на автора, мейл и телефон за кореспонденция, заглавие на творбата и в поле описание – мястото, на което тя е направена.
В случай, че кадрите не отговарят на темата на конкурса или са с лошо качество, могат да бъдат свалени от администратора.

Всички автори, с участието си в конкурса, се съгласяват техните кадри да бъдат споделяни и/или отпечатвани за рекламиране на Дни на предизвикателствата, като не предявяват финансови очаквания към организаторите на конкурса.

Жури

Владимир Гергов

Владимир Гергов се занимава се с фотография от 10 години. Има интереси в областта на планинарството и извънпистовото каране на сноуборд повече от 15 години. Обича да снима планини и екстремни спортове. Участник в изложбите на “Canon България”, „Българска Фотографска Академия – Янка Кюркчиева”, „ Международен Фотографски Салон – Варна” и редица изложби за екстремни спортове.

https://www.facebook.com/VladimirGergovPhotography
https://500px.com/vladimir666

Георги Хаджийски

В забързаното си ежедневие хората забравят колко красива може да бъде природата.Моята идея е да ви напомня.Да ви покажа че природата е по красива от това което виждат очите ни уморени от сивия град.

https://www.flickr.com/photos/128483753@N04/

https://www.facebook.com/GeorgiHadjiiskiPhotografy/about/?entry_point=page_nav_about_item&tab=page_info

Неделчо Кадиев

уебсайт от: Hlebarov.com