2012

Специалните гости на Дни на Предизвикателствата 2012

Филип Жак

Прекосявайки 14 държави, прави над 12 милиона крачки (8 000 километрa), с количка тежаща едва 40 килограма, той прави поредното си забележително пътешествие. От красивите Пиринеи френският пътешественик идва в страната ни, за да продължи след това към Азия. Целият му багаж се побира единствено върху „вярната му спътница” – количката „Одисей”. Теглейки я той прави и едно от най-трудните и забележителни пътешествия – преминава от Синайската планина в Египет до Сантяго де Компостела за 1 година.

Силвия Видал

Специалният гост за 2012 г. ще бъде световноизвестната катерачка Силвия Видал. “Big wall, изкуствени опорни точки, соло – това са първите неща, които идват в главата на човек, когато стане дума за испанската мадона на соло катеренето Силвия Видал.”

Акцентните пълнометражни филми на фестивала 2012

Изгубената Зима /full movie/

Тънка Червена Линия /full movie/

Кратък филм, проследяващ прокарването и първото свободно преминаване на маршрута “Тънка червена линия” по стената на Червена Дяволска игла в Рила.

Снежна линия

Един различен поглед върху историята на фрираид спусканията у нас, пречупен през погледа на планински спасители, планинари и скиори от всички поколения.

Амбицията на филма е да разкаже за миналото, да покаже настоящето и да ви зареди с настроение за предстоящите зимни сезони.

Освен красиви гледки и завладяващи разкази, лентата ще ви представи и специално селектиран саундтрак, в който участват само български изпълнители.

Наградени снимки

Първа награда
Заглавие: Турция, Истанбул, Света София
Автор: Десислава Масова

Втора награда
Заглавие: Дете на дървосекачи в планината
Автор: Красимир Матаров

Трета награда
Заглавие: Искам, искам!
Автор: Иван Добрев

Награда за снимка с кауза
Заглавие: Дебат, Орлов мост 14 юни 2012
Автор: Тихомира Методиева

Награда на списание Фотомания
Заглавие: Баба Елена
Автор: Петър Петров

Награда на публиката
Заглавие: Слон в семейството
Автор: Борислав Калайджиев

Всички снимки

уебсайт от: Hlebarov.com