Reel Rock Tour 12

Break on Through (Пробивът)

В съвременното скално катерене, 5.15 е абсолютният връх в скалата по трудност, постижение, достигано до момента само от някои мъже, но никога от жена. Марго Хейс, малко известна 19-годишна девойка от Боулдър, Колорадо, е твърдо решена да промени това, като мобилизира тялото и ума си до краен предел.

Табличка със съответствието на категориите на трудност

 

Above The Sea

Chris Sharma, Malloca, Spain
photo:Adam Clark

Легендарният катерач Крис Шарма се връща в Майорка, където открива недокосвана, гладка стена. Ако успее да преодолее поредица от взривоопасни мятания в дълбокото и най-после да овладее пасажите, той ще установи, какво може да бъде най-трудното в света „соло над дълбока вода”.

 

Safety Third

За повечето катерачи, сигурността е на първо място. Но Брад Гобуърд не е повечето катерачи. Подхранван от еднодневни понички и невъзпрепятстван от страхови усещания, този млад талант предизвиква границите на страховитите традиционни маршрути, изкачвания без седалка и изпотяващи ръцете неосигурени соло изпълнения.

 

Stumped

Едноръката катерачка Морийн Бек може да изпраща вашите проекти, но тя не е тук, за да ви бъде вдъхновение. Пиеща, псуваща и държейки се далеч от прилично, тя натоварва остатъка от липсващата си ръка до краен предел.  Хората казват“ Уоу, сега нямам никакви извинения“, разказва Морийн. „Аз съм като вас и никога не съм имала извинения на първо място“, продължава тя“.

TRAILER:

Антония Григорова и “Пътят 600 Ком-Емине”

Минавайки през много спортове, сред които плуване, ориентиране, ски-ориентиране, ски бягане и други, дойде ред и на Ултра маратоните. Харесаха ми, грабнаха ме.

Винаги съм искала да тествам издръжливостта си и след като научих за Ком-Емине и видях колко е трудно (макари само на филм) реших, че един ден искам да пробвам да го пробягам. Този ден дойде на 1.Август 2017, а проекта “Пътят 600 Ком-Емине” приключи успешно 5дни и 23 часа по-късно 😉 което ме записа в историята, като първата жена преминала скоростно Ком-Емине.

I WANNA BE РИБКАТА

Мартин Маровски, Емилиян Колевски и Станислав Атанасов ще разкажат за създаването  на един нов катерачен маршрут по югоизточната стена на вр. Злия зъб, Рила планина.  I WANNA BE РИБКАТА- така се казва новата линия-  трудна, въздушна и красива!

А защо го кръстиха така, какви емоции и чувства носи цялото приключение, какъв е стимулът да прокарваш нови алпийски маршрути и още много размисли- само по време на Дни на Предизвикателствата.

Очаквайте 20 минутен разказ със снимков и видео материал за прокарването и свободното преминаване на I WANNA BE РИБКАТА. Размисли за катеренето, приятелството, силата и волята да продължиш напред.

7134м спускане със Сноуборд

Владимир Павлов ще ни разкаже за изкачването на връх Ленин 7134м в Киргизстан и за първото българско спускане със сноуборд от този връх и от подобна височина, което се осъществи през юли месец тази година.

Петър Ванев и Тихоокеанския хребетен път

Казвам се Петър Ванев и съм на 31 години. Родом сън си от Русе, където завърших математическа гимназия и след това следвах педагогика в Русенския. Висшето си образование така и не го завърших понеже не виждах бъдеще в него. 2009 заминах за Англия и там прекарах последните 7 години от живота си. Гонех кариера в средата на хотелиерството и достигнах управителска позиция в хотелите Хилтън. Други мои интереси са гмуркането, сертифициран Divemaster съм към организация PADI, карам мотор и като цяло откривам катеренето в момента.

Pacific Crest Trail или Тихоокеанския Хребетен път се намира в САЩ и се простира по дължината на три щата, Калифорния, Орегон и Вашингтон, от границата на Мексико до границата на Канада. Прехода е дълъг 2650 мили или 4240км като преминава през Южна Калифорния(пустинята), Сиера Невада(снежната планина), Северна Калифорния(Каскадите), Орегон(равните плата с гъсти гори и комари като врабчета), Вашингтон(Северните Каскади или Американската България). Аз съм първият Българин, който извървява прехода. Запознах на 27 Март 2017 и прикличих 5 месеца и 1 ден по-късно на 28 Август 2017.

Повече инфо за приключението на Петър може да намерите ТУК

 

 

 

Станимир Желязков, Златните деца на катеренето и НСА

“В 15 годишно преследване на една ледена мечта” за първото преминаване на водопада “Скакля” край с.Бов Искърското дефиле.

 

“Златните деца на българското катерене” или как се печелят медали едни от най-силните международни състезания за деца до 14 години.

 

„Сняг и Скала“

„Сняг и Скала“ е кратка видео импресия, разказ за няколко красиви изкачвания в рамките на проекта „Отвъд Планината“, през лятото на 2017 г.

  • Гранд Комбен 4314 м – първият български четирихилядник в Алпите, изкачен още през 1895 г., от студента по медицина Параскев Стоянов.
  • Хербетет 3778 м – планина от камъни, които неясно как, стоят заедно в остра кулминация – национален парк Гран Парадизо.
  • Лигонцио 3033 м – част от дивата и непозната Брегалия, където непопулярните, гранитни върхове и игли, по нищо не отстъпват на своите именити съседи – Бадиле и Ченгало.
  • Чима Oвест 2973 м – лесна и достъпна скална формация.
  • Чима Гранде 2999 м по маршрутът „via Dulfer” – интересна и здрава скала, едно вдъхновяващо катерене по западната стена на върха.

DCIM100GOPROGOPR1931.

DCIM100GOPROGOPR2001.

DCIM100GOPROGOPR2010.

DCIM100GOPROGOPR1568.

DCIM100GOPROGOPR1621.

Височинен музикант

Петър Георгиев по забавен начин представя изкачванията си с преносима китара на някои от високите трекинг върхове по света и опитите си да запише музикално видео на всеки от тях.

2014г. – авторското парче Summit fever на връх Кала Патар (5550м) в Евересткия регион на Хималаите:

2015 – видео на връх Чачани (6057м) в Перуанските Анди; парчето Misty в авторски аранжимент е вдъхновено от близкостоящия вулкан El Misti (5822m):

уебсайт от: Hlebarov.com